PANORÁMATERASZ

TERASZ BEÉPÍTÉS FELSŐFOKON

Elérhetőségeink

     Tel.: 06 30 656 7676

     Email: info@panoramaterasz.hu

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük. Eredményes böngészést és kellemes időtöltést kívánunk!

Megosztás

Aktuális

Legyen Ön is partnerünk!

Kereskedelmi hálózatunk bővítése céljából, viszonteladókat keresünk az ország egész területén. Kiemelkedően magas műszaki támogatást és területi kizárólagosságot tudunk biztosítani kereskedelmi partnereinknek.             Ráadásul mindezt  befektetés nélkül!!!          

Szolgáltatásaink

Műszaki tanácsadás és ajánlatkérő adatszolgáltatása alapján árajánlatkészítés 48 órán belül (díjtalan) Megrendelés esetén helyszíni felmérés, részletes árajánlat készítés Meglévő beépített üveg korszerűsítése, cseréje Szállítás,  kivitelezés az ország egész területén, akár  hétvégi munkavégzéssel is Garanciális és azon túli javítások illetve karbantartások szakszerű elvégzése

A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll! Minden jog fenntartva!

Bármilyen adat, különösen a szövegek illetve a képanyagok felhasználása csak a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Műszaki leírás

Anyagok

Üveg: 8mm biztonsági (edzett) és ütésálló Native (GLASS BOTTLE) Brand. alapfelszerelésben natúr (átlátszó), tetszés szerint bronz, grafitszűrke és fényvisszaverő üveg is rendelhető.

Profil:  3mm-es felületkezelt alumínium. (Krómozással és elektrosztatikus poros lakkal kezelt, mellyel a korrózió elleni védelem és a hosszú élettartam biztosított). A felület színe alapfelszerelésben fehér (RAL 9016), de felár ellenében bármely színben rendelhető.

Szerelvények:

* rozsdamentes acél csapágyas görgők

* szilikon szalagok

* felületkezelt hajlított lemezek a belső és/vagy külső takarások megoldására

* időjárás viszontagságai és UV sugárzás elleni védelemmel ellátott speciális műanyag

 

Edzett üveg tulajdonságai


Az edzett üvegek hőkezelési eljárással készülnek. Egy kész, méretre vágott üveglapot kb. 650°C-ra felhevítenek, ezt követően gyorsan hideg levegővel lefújják. Az üvegfelület és az üvegmag hőmérséklet eltérése alakítja ki a különleges edzettséget. Az üveg ütésállósága, hajlítószilárdsága, hőmérsékleti ellenálló képessége az eljárás során a többszörösére növekszik. Az edzett üveg biztonsági jellegét az adja, hogy töréskor apró, tompa élű szilánkokra hullik, amelyek nem okoznak sérülést. Éppen ezért az építészet külső burkolóelemként, nyílászárókban, erkélykorlátokban, de vitrinek üvegeként, zuhanykabinként is előszeretettel használja.


Az edzett üveg jóval keményebb, szilárdabb, mint a közönséges üveg. Ennek az oka, hogy az üveg nyomószilárdsága csaknem tízszerese a húzószilárdságának. Az edzett biztonsági síküvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik. Az edzett üveg hajlítása során a húzott oldalon először a nyomófeszültség csökken és csak később alakul ki a töréshez vezető húzófeszültség. Edzés előtt, a síküveget formára vágják, csiszolják, a lyukakat kifúrják. Ezután színezik, savazzák vagy homokfújják őket. Savazásnál az üveglapra marószerrel készítenek különböző nem átlátszó mintázatokat az üveg anyagából. Homokfúvással, látványra tejszerű felület képződik a nem letakart felületeken pl. tükrök széleinek díszítéséhez alkalmazzák. A színezés egy új megoldása, hogy edzés után színes, előre nyomtatott fóliát ragasztanak az üvegre, így több száz színből minden méretben képessé vált az üvegipar ábrákat, reklámfelületeket, díszítéseket készíteni.

Tisztítás

Az edzett üvegek vegyszerrel való tisztítása nem ajánlott. Ha beton, vakolóanyag, festék kerül rá, fontos hogy azonnal eltávolítsuk vízzel, szivaccsal vagy ronggyal. Nem ajánlatos olyan tisztítószereket használni, amelyekben súrolószemcsék találhatóak, mert felkarcolják a felületet. Tisztítás langyos vízzel (esetleg neutrális tisztítószer alkalmazásával) puha ronggyal vagy szivaccsal ajánlott.

Az edzett üveg megmunkálása:

 

1. A nagyméretű táblákból levágják a megrendelt méretet, majd gyémántvágóval alakítják ki a finom felületeket, íveket.
2. A méretre vágott üveglap széleit edzés előtt csiszolják
 

 

 

 

Edzett biztonsági üveg tulajdonságai:

Súly: 2,5 kg/m2 (minden egyes mm vastagságnál)
Vastagság: 8, 10 mm
Maximális méret: 245 x 460 cm (3,2-25 mm)
Hőálló képesség ± 200 C fok
Maximális hőhasználat tartósan +200 C fok
Hőbírás rövid ideig +300 C fok